![]() |
Den daggtunga septembermorgonen bjuder på frisk luft i den kalla grönskan. |
![]() |
![]() |
I odlingslådorna är det långt ifrån över fast det är mitten av september. Men vi försöker tömma dem på det som kan lida av frost även om det ännu inte verkar bli så kallt på ett par veckor. |
![]() |
Lavendeln doftar än. |
![]() |
De sista bondbönorna skördas, förvälls och fryses in. |
![]() |
Vi plockar in polkabetor. Så snygga i färgen! |
![]() |
Här vankas polkabetsbiffar till middag med fetaost och örter. Supergott! |
![]() |
Persiljepesto på persilja, rostade solrosfrön, vitlök, salt, olivolja och långlagrad präst. Har fryst in några liter och i en även använt morotsblast. Mums! |
![]() |
Vindruvor i växthuset, små med stora kärnor men naggande goda och söta. |
![]() |
Första egna palsternackan - vilken känsla! |
![]() ![]() |
Första egna jordärtskocksskörden! |
![]() |
På dessa kokade vi soppa med egen purjolök, vitlök, ett par tomater samt lagerblad, hönsbuljong och en klick creme fraiche. |
![]() |
De sista snygga kålrabbi-plantorna står i landet och väntar på skörd. |
![]() |
Mitt i sommaren pillade vi ner lite grönkålsfrön där rucolan tidigare vuxit. Nu börjar de växa till sig. |
![]() |
Egen grön paprika, så lyxigt att de får vila på marmor innan middagen. |
![]() |
Finhackande av gröna tomater pågår! |
![]() |
Endel fantastiska recept får man lov att sno. Här är en hel stor plåt med egna tomater, schalottenlökar, squashbitar, vitlökar med mera påväg in i ugnen för att långsamt rostas i låg värme och sedan mixas till en helt ljuvlig grönsaksröra som kan användas istället för krossade tomater i soppor, lasagne och gratänger i vinter. Helt efter recept som inspirerande och generösa Sara spridit i bloggen Skillnadens trädgård. Mums! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar