Under Must, mos och marmelad samlar vi goda konserver från trädgården. För vilken smaksättning är godast när man gör äppelchutney, inlagd gurka, chilipesto, kallpressad äppeldricka, svartvinbärssylt och allt annat härligt som sedan räcker hela året!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1dbuiRRdR1gVGZ7xd6fHUhFRolxdyiwHtJKbyMB1RV93q3zoPhs6keY8_NchyVydMpLDJzyBFj1Oifb5EBf33FU0X4loqJ1fgClCSDilrJG6HzVdyaD7Hu5EO1Ou5AnoeQZWX3tP-cok/s640/IMG_8277.JPG) |
Kallpressad äppeldricka producerades i kubik (kändes det som) i augusti/september 2014. Tacksamma är vi för det när det tycks räcka som måltidsdryck ända till våren.
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiq7ya9aFdIgpAmBNCmso-eUhTZcHC7tvpPPxQ3_k8GfSljKS3RH-AR1SxQXPOw_XcZOwtBkqWnvnQDOcnvPW9ArDVe2uj7o99jkCXEmle067ygIYXjY2B4iigHSbfKol9mYnAKxeC6KHM/s640/IMG_7945.JPG) |
Kallpressad rödvinbärsdricka påväg ner till matkällaren. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7mroIPpNFkaMtgAzQlnY8ZF35RClS4tkHZxcbcTciCQj1xaMgTLzV3LwFSigZV2Yw8wrAlFK2iGufEkjz0iy319F_gBbXygndARTKwfu6-arrVHfYinHw13HBMtsNldIcjaO4IA1AIuI/s640/IMG_8172.JPG) |
Inlagda västeråsgurkor med senapsfrön, egen gullök, svartvinbärsblad och blandade örter.
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIH1Z1HnCGZqXEPl82MlDy6QcWtfD3DZqYhgYbxWutzy7BKyuN5H2XZxfuHP4ybMbV0jPv9kLE7lOtHUESeZV3OMiGK7Z70pRoDDNJIIm50ONfIpi0Sight7n9r5bWoBI4orcLIk3j0ew/s640/IMG_9064.JPG) |
"Om vi får äpplen av er får ni plommon av oss!" Viktoriaplommon i överfyllt träd hade vi turen att få plocka och oj vilken god marmelad! 3 liter smaksatt med kanel och ingefära till många lyxiga frukostar hela hösten och vintern.
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgd7U9x1eTufed2zHBbXKYWLYkBx0QHmA7aMgjF_zefB-RMJp6BshNwEBeG7YUlrINq29wfNlKZRi1l5AestculjzS1FBoI6wrsHUOzz4wzeuBwjiVsNY65-YUeJ6Q-3sAY2drwUOabF_o/s640/blogger-image--2055916810.jpg) |
Våren 2015 håller fortfarande våra egna rabarber på att etablera sig och vi skördar bara måttligt till bakverk. Vi var dock
till Duro Gård där de har självplock och kokade av det massor av marmelad med ingefära, vaniljstång och citron... |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHlsSBz-Pu_DcmSvBRmz65P_LQ7-t6PY-P_-ZeW8LgQL1Mt0q-iX9yDwrKHqUKkftkunzK2JEwq90Hhuj7o1EuhmcQpcm6_MKaICCBRD2B7K5HPjd9i2inlTNqPVzeBELQhzHeZ1w-hB4/s640/blogger-image--1067683789.jpg) |
...rabarbersaft och rabarberchutney! |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLnqyGtNPLFy_ocKjvHoiUx9L8AaU5YhphlylGGd1aKhnMxVlsIPhf7WiVc5K7F8VbBEdv7Mspz11Slk1z2LfnXrGNGnihQBAxrQ-WV1KOWQhzxo3gMkisp28WHJNdRejTj18P-jtqtbk/s640/blogger-image-651597335.jpg) |
Påväg ner till matkällaren med försommarpåfyllning! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar